Bejelentkezés

Keresés

Legfrissebb hírek

Kari TDK Konferencia (2020/2021. I. félév)

Feltöltve: 2020-09-09 15:41:00
A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Tudományos Diákköri Tanácsa Online Tudományos Diákköri Konferenciát rendez. A konferencia időpontja: 2020. november 11. (szerda).
Részletek >>

 

Debreceni Egyetem
Gazdaságtudományi Kar
Tudományos Diákköri Kortárssegítő Program

 

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar egyik jogelőd kara, a Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar létrehozta a hallgatók és oktatók együttműködésének elősegítése érdekében a Tudományos Diákköri Kortárssegítő Programját. A kortárssegítő program tagjai a már TDK-zott és OTDK-án részt vett hallgatók valamint PhD-hallgatók, akik korábban TDK-án, OTDK-án vettek részt. Feladatul tűztük ki, hogy fórumokkal és személyes kapcsolatfelvétellel népszerűsítjük a karunkon megrendezett Tudományos Diákköri Konferenciát. Tájékoztatjuk karunk hallgatóit a TDK menetéről, a TDK szerepléssel megszerezhető előnyökről, lehetőségekről. Akik szeretnék megalapozni a jövőjüket és komolyabban érdeklődnek a konferencia iránt, személyesen adunk tanácsot: segítjük a témaválasztásban és konzulenst ajánlunk.

2014. április 23-án megrendezésre került a Kortárssegítő Program 1. Tehetséggondozó Fóruma.

A program a Nemzeti Tehetség Program „Az Országos Tudományos Diákköri Tanács által elismert TDK-műhelyek támogatása” címmel kiírt pályázat keretében „A DE GVK tudományos diákköri tevékenységének támogatása” című, NTP-TDK-13-029 számú pályázat támogatásával valósult meg.

 

 

Fordulj bátran a GVK Tudományos Diákköri Kortárssegítő Program tagjaihoz!

 

 

 

 

 

 

 

Horváth Adrienn

horv.adrienn@econ.unideb.hu

D épület földszint A/11-es szoba

Horváth Adrienn vagyok ügyvivő-szakértő a Logisztika Menedzsment Tanszéken. Az alapképzést az akkori GVK pénzügy és számvitel Bsc szakán végeztem. 2010 októberében Magyarország és néhány szomszédos ország adózási rendszerének összehasonlító elemzése címmel TDK-ztam először. Vállalkozásfejlesztés mester szakot és Team Academy üzleti orientációs képzést végeztem. 2014.-ben a Vállalkozói ökoszisztéma vizsgálata Debrecenben a nyitott innovációs terek szemszögéből című dolgozatommal a CTS Hungary Kft. különdíját kaptam. Azzal, hogy jelentkeztem a TDK-ra mindkét esetben sokat kaptam, hiszen sokat fejlődött a prezentációs és vita készségem is. A TDK –n való szerepléssel csak nyerni lehet, mert már az ember nagyban tudja, milyen kérdésekre számíthat a tanszéki védésen, államvizsgán vagy akár a későbbi PhD képzésben is sokat számít. Mindenkit csak bátorítani tudok, hogy vegyen részt!

Ha a Tanszékünkön választanál témát, témavezetőt, s bármilyen kérdésed lenne, bátran keress fel személyesen vagy e-mailben!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gabnai Zoltán

gabnai.zoltan@econ.unideb.hu

TVK. 018-as szoba

Gabnai Zoltán vagyok, tudományos segédmunkatárs a DE-GTK Vállalatgazdaságtani Tanszékén. A tudományos munkát a BSc képzésen kezdtem meg, ahol bioenergetikai témakörben adtam elő kutatási eredményeimet a 2010-es kari TDK-n (1. hely). Ezzel kijutottam a 2011-es Országos TDK-ra, ahol maradandó élményekkel gazdagodtam: megtérült az előzőleg befektetett munka (1. hely), és a nehezebb időszakot követően kiváló társaságban volt lehetőség a kikapcsolódásra is. Az MSc képzés elején egy újabb kutatási (egyben diplomadolgozat) témát kezdtem felderíteni, ahol az önkormányzati energia-gazdálkodás és az energiaültetvényből származó biomassza-termelés összehangolásának, megvalósíthatóságának vizsgálatát tűztem ki célul. Újabb mérföldkő volt a 2012-es kari TDK Konferencia (2. hely), majd a 2013-as OTDK (1. hely).

Jelenleg kutatómunkámat az innovatív hulladékgazdálkodási eljárások gazdaságossági vizsgálatára irányulóan végzem. A TDK-részvételekre a kihívás mellett egyértelműen az ösztönzött, hogy az egyetemi évek során egy személyes megítélésem szerint hasznos, előrevivő témát dolgozzak fel. Ami szintén pozitívum, hogy az elméleti alapok megismerése mellett gyakorlati tapasztalatok, illetve „terepi” adat- és tapasztalatgyűjtés is szükséges, ami által lehetőségem volt ezen érdekes témakör feltérképezésére, és a témakörben jártas szakemberek megismerésére. Az előbbiek mellett olyan pozitív hozadékai is vannak egy hasonló tudományos munkának, mint a szakmai elismerés, az ösztöndíjszerzés lehetősége, a hosszú távú szakmai kapcsolatok kiépítése, ami a jövőépítés céljából mindenképpen fontos lehet.

A TDK-zást csak ajánlani tudom mindenkinek. Kérdés esetén keress bátran!

 
munkát a BSc képzésen kezdtem meg, ahol bioenergetikai témakörben adtam elő kutatási
 
eredményeimet a 2010-es kari TDK-n (1. hely). Ezzel kijutottam a 2011-es Országos TDK-ra, ahol
 
maradandó élményekkel gazdagodtam: megtérült az előzőleg befektetett munka (1. hely), és a
 
nehezebb időszakot követően kiváló társaságban volt lehetőség a kikapcsolódásra is. Az MSc képzés
 
elején egy újabb kutatási (egyben diplomadolgozat) témát kezdtem felderíteni, ahol az
 
önkormányzati energia-gazdálkodás és az energiaültetvényből származó biomassza-termelés
 
összehangolásának, megvalósíthatóságának vizsgálatát tűztem ki célul. Újabb mérföldkő volt a 2012-
 
es kari TDK Konferencia (2. hely), majd a 2013-as OTDK (1. hely). Jelenleg kutatómunkámat az
 
innovatív hulladékgazdálkodási eljárások gazdaságossági vizsgálatára irányulóan végzem. A TDK-
 
részvételekre a kihívás mellett egyértelműen az ösztönzött, hogy az egyetemi évek során egy
 
személyes megítélésem szerint hasznos, előrevivő témát dolgozzak fel. Ami szintén pozitívum, hogy
 
az elméleti alapok megismerése mellett gyakorlati tapasztalatok, illetve „terepi” adat- és
 
tapasztalatgyűjtés is szükséges, ami által lehetőségem volt ezen érdekes témakör feltérképezésére,
 
és a témakörben jártas szakemberek megismerésére. Az előbbiek mellett olyan pozitív hozadékai is
 
vannak egy hasonló tudományos munkának, mint a szakmai elismerés, az ösztöndíjszerzés
 
lehetősége, a hosszú távú szakmai kapcsolatok kiépítése, ami a jövőépítés céljából mindenképpen
 
fontos lehet. A TDK-zást csak ajánlani tudom mindenkinek. Kérdés esetén keress bátran!
 
a érdeklődsz a téma iránt, és a TDK iránt, vagy kérdésed van ezzel kapcsolatban, keress meg a
 
zsuzsa.gal1218@gmail.com e-mail címen! J
Ha érdeklődsz a téma iránt, és a TDK iránt, vagy kérdésed van ezzel kapcsolatban, keress meg a
 
zsuzsa.gal1218@gmail.com e-mail címen! J

 

 

 

 

 

Kiss Ágota

kiss.agota@econ.unideb.hu

Mag-Ház Fsz. 13. iroda

Kiss Ágota vagyok, a Számviteli és Pénzügyi Intézet ügyvivő-szakértő. 2010-ben pénzügy és számvitel alapszakon szereztem közgazdász diplomát, majd 2013-ban számvitel mesterszakon végeztem intézményünkben.

Témavezetőm ajánlására és támogatásával egyetemi éveim alatt kétszer vettem részt Tudományos Diákköri Konferencián. A 2010 őszén megrendezett 10. Kari TDK-n az Ihrig Károly Doktori Iskola kiemelt díjában részesültem, mellyel jogot szereztem a soron következő OTDK-n való részvételre. Mesterszakosként írt TDK dolgozatom témájával a későbbi doktori kutatási területem is megalapoztam. Pályamunkámmal I. helyezést értem el a 13. Kari TDK-n, majd a 2013-ban megrendezett OTDK Közgazdasági Szekciójában szintén sikerült szekcióm I. díját megszereznem. Az így szerzett pozitív tapasztalatok, élmények, ismeretségek és barátságok erősítették a doktori képzés iránti elkötelezettségemet.

Amennyiben az Intézetünkhöz kapcsolódó téma vagy témavezető iránt érdeklődsz, vagy tanácsra lenne szükséged, fordulj hozzám bizalommal, keress nyugodtan személyesen vagy üzenetben!

 

 

 

Kovács Tamás

email: kovacs.tamas@econ.unideb.hu

Kovács Tamás vagyok, az Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola hallgatója.   Mesterképzésem a GTK szakigazgatás-szervező és informatikus agrármérnöki MSc volt, ahol a gamifikáció témakörével foglalkoztam kutatásom során. Alapképzésem szintén a karon végeztem Informatikus és szakigazgatási agrármérnöki Bsc-n 2014-ben. TDK dolgozatomat  „A Hajdú-Marketing Kft. weboldalának elkészítése, kupon rendszer bevezetése és marketingje” címmel írtam, amely egy agrárportál fejlesztése volt egy gazdaboltban. 2014-ben a kari TDK-n mutattam be az agrártudományi szekcióban, mellyel különdíjat nyertem és így kijutottam vele a 2015-ös OTDK-ra. A legutóbbi kari TDK-n 2016-ban második helyezést értem el, majd az OTDK-n különdíjat sikerült nyernem.

Így TDK-val és OTDK-val a hátam mögött, nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, ugyanis rendkívüli élmény az a versenydrukk, ami ezekkel a rendezvényekkel párosul. Mellesleg csak előnyöd származhat belőle, mivel pozitívum szinte minden további felvételin.

Elsődlegesen a gamifikáció, webprogramozás, webshopok készítése (nem keretrendszerben) és a legújabb trendek az agrárportálok fejlesztésében témakör, amely komolyabban is érdekel. A későbbiekben is hasonló témával szeretnék foglalkozni. PhD kutatási témám is egy üzleti szimulációs alkalmazás igénye és lehetőségének a vizsgálata.

Ha érdeklődsz a gamifikáció iránt, és vagy a TDK iránt, esetleg kérdésed van, keress meg nyugodtan e-mailen vagy személyesen a D épület F11-es szobában!

 

 

 

 

 

 

 

Vékony Györgyi

email: gyorgyi.vekony@gmail.com

Vékony Györgyi vagyok I.éves vidékfejlesztési agrármérnök MSc hallgató. A TDK dolgozatom a Geocaching, mint az alternatív turizmus sajátos formája, amely a fenntarthatóság és a turizmus egyik kapcsolódási pontjáról szólt. Kutatásomat a Vidékfejlesztés, Turizmus- és Sportmenedzsment Intézetnél írtam.
A 2016. évi őszi Tudományos Diákköri Konferencián 2.helyezést értem el munkámmal, valamint előadásomért különdíjban részesültem. A 2017-ben, Győrben megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencián 3. helyezést értem el.

A TDK-val csak előnyökre lehet szert tenni, hiszen szak-vagy diplomadolgozatként is beadható. Továbbá fejlesztheted az office-tudásodat, elmélyülhetsz egy általad kedves témában és megmutathatod a saját nézőpontodat. Egy sikeres dolgozattal kitűnhetsz a tömegből az egyetemi éveid alatt, de az álláskeresésnél is plusz pontot jelenthet.

Mindenkit bíztatok, hogy vágjon bele, hiszen a TDK-val megszerezhető tapasztalatokat a későbbiekben is kamatoztatni lehet! Amennyiben tanácsra van szükséged vagy hasonló témában kutatnál, keress bátran a kérdéseiddel személyesen vagy emailben!

Kunkliné Kovács Evelin

kovacs.evelin@econ.unideb.hu

Kovács Evelin vagyok, III. évfolyamos PhD hallgató az Üzemtani és Vállalati Tervezés Tanszéken. BSc. diplomámat 2013. decemberében szereztem meg, mint gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, majd 2016. júniusában végeztem el a mesterképzést Gazdasági agrármérnök mesterszakon. A 2015. november 12-én megrendezésre kerülő Kari TDK-n vettem részt, Vállalatgazdaságtan és Üzemtan szekcióban. Dolgozatom címe: A csemegekukorica termékpálya gazdasági elemzése. A TDK-n elnyertem az Ihrig Károly Doktori Iskola Kiemelt díját, illetve a Debreceni Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának Különdíját is, mellyel lehetőséget kaptam többek között konferenciákon való részvételre.

A TDK-t mindenkinek csak ajánlani tudom, számomra a befektetett munka meghozta gyümölcsét. A légkör barátságos és közvetlen volt, mindenképp pluszt adhat, ha valaki indul rajta! 

   

 

 

Molnár Szilvia

molnar.szilvia@econ.undideb.hu

TVK 016. iroda

Molnár Szilvia vagyok, III. éves PhD hallgató az Üzemtani és Vállalati Tervezés Tanszéken. A kutatási témám jelenleg a hazai lúdágazat versenyképességének vizsgálata. 2012-ben turizmus-vendéglátás alapszakon szereztem diplomát. 2012 őszi félévében vettem részt a kari Tudományos Diákköri Konferencián, melyen II., majd a XXXI. OTDK-n a Közgazdaságtudományi Szekcióban szintén II. helyezést értem el dolgozatommal, melynek témája a turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek vizsgálata volt. A kari és országos TDK-n való részvételemnek köszönhetően számos szakemberrel ismerkedhettem meg, valamint ennek köszönhetem több ösztöndíj elnyerését is. Mindenkit arra bíztatok, hogy válasszon egy számára izgalmas kutatási témát, s induljon a kari TDK-n! Bármilyen kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal, szívesen segítek!

 

 

Kovács Éva

 

kovacs.eva.katalin@econ.unideb.hu

Magház 220. iroda

Kovács Évavagyok, III. éves PhD hallgató a Vidékfejlesztési és Regionális Gazdaságtani Tanszéken. Tanulmányaimat a Közgazdaságtudományi Kar Gazdálkodási és menedzsment alapszakán kezdtem Üzletvitel és szervezés szakirányon. Ezt követően mesterképzésemet Vidékfejlesztési agrármérnök szakon folytattam. Kutatási témám a családi gazdálkodás társadalmi megítélése a karcagi gazdálkodók körében, mellyel a kari TDK-n szekciómban I. helyezésben és az Ihrig Károly Szakkollégium különdíjában, majd az OTDK-n szintén különdíjban részesültem. Ennek hatására publikációs lehetőséget, illetve felkérést kaptam egy lengyelországi konferencia előadásra. A TDK nagymértékben hozzájárult a doktori felvételim sikerességéhez, kutatói és előadói készségeim fejlesztéséhez. Ezáltal mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy pályája során legalább egyszer próbálja ki magát, hiszen hatalmas élmény.

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésed akár a téma, akár a TDK iránt keress bátran!

 

 

 

Dorogi Dóra Anikó

aniko.dora.dorogi@gmail.com

Dorogi Dóra Anikó vagyok, végzős Msc-s hallgató a GTK Gazdasági agrármérnök szakán. Bsc-s tanulmányaimat Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökként végeztem, 2014 decemberében szereztem diplomát.

A Tudományos Diákköri Konferencián 2014 tavaszán vettem részt üzemgazdasági témában írt dolgozatommal, mely a hagyományos fóliaházas illetve modern üvegházas paradicsomtermesztés komplex gazdasági elemzése volt. Dolgozatommal üzemtani tagozatban II. helyezést értem el. Ezzel az eredménnyel lehetőséget kaptam, hogy a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián képviseltethessem magam a Közgazdaságtudományi Szekcióban Budapesten, ahol II. helyezést értem el. Ennek köszönhetően több ösztöndíjban és publikációs lehetőségben részesültem. A TDK dolgozat megírása után döntöttem úgy, hogy ilyen jellegű, üzemgazdasági témában szeretnék a továbbiakban kutatni.  A szakmai elismerés mellett szakmai kapcsolatokra is szert tettem. Számtalan pozitív tapasztalatot szereztem. A TDK részvétel csak előnyt jelenthet mindenki számára. Válasszatok egy olyan témát, amelyben szívesen kutatnátok. Ha kérdésetek van, keressetek bátran e-mailben vagy személyesen, szívesen segítek! 

   

 

 

Karnai Laura

karnai.laura@econ.unideb.hu

TVK 138. iroda

Karnai Laura vagyok,  III. évfolyamos PhD hallgató az Üzemtani és Vállalati Tervezés Tanszéken. 2014-ben gazdálkodási és menedzsment alapszakon, majd 2016. júniusában vállalkozásfejlesztés mesterszakon szereztem diplomát. A 2015 októberében megrendezésre került kari Tudományos Diákköri Konferencián Vállalatgazdaságtan és Üzemtan szekcióban vettem részt, ahol különdíjban, valamint a XXXIII. OTDK-n Közgazdaságtudományi Szekcióban is különdíjban részesültem a dolgozatommal. A kutatási témám a kézműves bonbongyártás jövedelemtermelő képességének vizsgálata volt.

A TDK-n való részvételre mindenkit csak bátorítani tudok, hiszen a megmérettetés során mindenki csak előnyt kovácsolhat magának, s számos területen fejlődhet. Ha kérdésed van a TDK-val kapcsolatban, vagy esetleg hasonló terület érdekel, szívesen segítek! Keress bátran e-mailben vagy akár személyesen is.

 

Szondi Réka

szondi.reka@econ.unideb.hu

Fényház 107. iroda

Szondi Réka vagyok, a Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet, Emberi Erőforrás Menedzsment Tanszék II. éves PhD hallgatója. Emberi erőforrás tanácsadó mesterszakon végeztem a Gazdaságtudományi Karon. PhD kutatási témám a globális karrier vizsgálatával, annak követelményeivel és feltételrendszerével függ össze.

2016 őszén vettem részt a kari Tudományos Diákköri Konferencián dolgozatommal, amelyben egy nagyvállalat gyakornoki programját vizsgáltam különböző HR funkciók alapján. A konzulensemtől sok támogatást és segítséget kaptam a munkám elkészítése során, hogy a befektetett munka meghozhassa gyümölcsét. A Menedzsment tagozatban I. helyezést értem el, továbbá különdíjat kaptam az előadásomért. A 2017 tavaszán megrendezett OTDK-n is eredményesen szerepeltem, itt a Humán erőforrás tagozatban III. helyezést szereztem. A konferenciákon való részvétel által fejlődött a kutatói és prezentációs készségem is, új embereket ismertem meg, bővült a kapcsolati tőkém. A TDK-t ajánlom mindenkinek, aki ki szeretné próbálni magát és szeretne új élményekkel gazdagodni.

Ha kérdésed van, érdeklődsz a TDK iránt keress bátran e-mailen vagy személyesen!

Szabóné Szőke Réka

szoke.reka@econ.unideb.hu
Mag-Ház fsz. 13. iroda


Szabóné Szőke Réka vagyok, III. évfolyamos PhD hallgató a Számvitel és Pénzügyi
Intézetben. Alapképzésemet a pénzügy számvitel szakon, mestert pedig a számvitel szakon
végeztem. Időközben mérlegképes könyvelői és adótanácsadói bizonyítványt szereztem.
Kutatási területem a sportgazdaság, azon belül is a játékosjogok. Bármilyen kérdésed van,
fordulj hozzám bizalommal, szívesen segítek!

   

Pethe Anikó

pethe.aniko94@gmail.com

Pethe Anikó vagyok, másodéves logisztikai menedzsment mesterszakos hallgató. Az alapszakot szintén karunkon végeztem gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökként. 2016-ban, még alapszakosként indultam a kari Tudományos Diákköri Konferencián "Online hirdetési lehetőségek az élelmiszeriparban" című dolgozatommal, melyben fő célkitűzésem a húsfeldolgozó ipar vállalatainak online marketing lehetőségeinek vizsgálata volt. Munkámmal továbbjutottam a 2017-es győri Országos Tudományos Diákköri Konferenciára és harmadik helyezést értem el. Bár rengeteg munka, csak ajánlani tudom a TDK-s szereplést. Mind prezentációs, mind vitakészségem sokat fejlődött, illetve részletesebben megismerkedtem egy olyan szakterülettel, mely már elsőéves korom óta érdekelt. Mindemellett megtanultam kitartóbb és türelmesebb lenni, és azt, hogy nem fog minden mindig egyszerre menni, de érdemes dolgozni a cél érdekében, mert az a sok idő és erőfeszítés meghozza a gyümölcsét. Ha bármi kérdésetek van, írjatok bátran és szívesen segítek!

Héder-Rima Mária

heder.maria@econ.unideb.hu
Fényház 1. emelet, 107-es iroda

Héder Mária vagyok III. éves PhD hallgató a DE-GTK Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet, Emberi Erőforrás Menedzsment Tanszékén. A TDK-val először a mesterképzésem során találkoztam közvetlenül, amikor a DETEP (Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Program) szekcióban megmérettettem magam 2015 novemberében. Témám a munkahelyi környezetben alkalmazott tesztek és azok alkalmazásának lehetőségeivel volt kapcsolatos, ami a szekcióban 1. helyezéshez segített hozzá. Ezután a sikerélmény már tovább motivált és fontolóra vettem annak a lehetőségét, hogy a következő év tavaszán megrendezésre kerülő „hazai fordulón” ismét részt vegyek, hiszen, ha ezt megteszem és jól sikerül, akkor akár a diploma munkám is elkészülhet egyben. Innentől kezdve egy nagyon intenzív munka vette kezdetét, ahol a témavezetőmnek nagy szerepe volt. A közös konzultációknak és végrehajtott kutatásnak meg is lett az eredménye, hiszen 2016. áprilisában az általam elemzett cég munkaköri leírásainak vizsgálatát olyan eredményes módon sikerült bemutatni, hogy nem csak a Menedzsment szekción belül nyertem el az első helyet, hanem dékáni kitüntetésben is részesültem. Innen már egyenes út vezetett az országos fordulóhoz, ahol 2017 áprilisában ugyanezzel a témával egy országos 2. helyezést tudtam megszerezni.

A TDK-n való részvétel ennek köszönhetően javarészt meghatározta több év munkáját és annak eredményességét is az egyetemi képzés alatt. A felkészülés és a megvalósított kutatás segített megérteni a tudományos vizsgálódás alapvető szabályait, a közös munka a konzulenssel és a vizsgált céggel szakmai kapcsolatok építésére adott lehetőséget, a megszerzett eredmények pedig nem csak ösztöndíj formájában kárpótoltak a befektetett munkáért, hanem magabiztosabbá és céltudatosabbá is tettek a jövőre nézve. Azt gondolom, hogy a TDK egy lehetőség, amivel csak nyerni lehet, így szívből ajánlom mindenkinek, hogy fontolja meg az esélyt, amíg módja van rá!

Felmerülő kérdés esetén keressetek bizalommal e-mailben vagy személyesen is!

Erdős Adél Dorottya

erdos.adel.dorottya@econ.unideb.hu

Erdős Adél Dorottya vagyok, másod évfolyamos vállalkozásfejlesztés mesterszakos hallgató. A BSc-t gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szakon végeztem. 2016 novemberében részt vettem a Kari Tudományos Diákköri Konferencián, ahol „A homoktövis termesztésének és feldolgozásának gazdasági elemzése az intenzitás függvényében” című dolgozatommal harmadik helyezést értem el. Ennek eredményeként részt vettem a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencián, ahol első helyezést értem el. Tanulmányaim alatt konferenciákon vettem részt, valamint különböző folyóiratokban és kiadványokban publikáltam eredményeimet. Ebből kifolyólag nagy örömmel töltött el, hogy az eddigi tudományos és tanulmányi eredményeim alapján az OTDT Pro Scientia Aranyéremben
részesített. A TDK-n való részvételt mindenkinek csak ajánlani tudom, ugyanis kiváló alkalom arra, hogy megmérettessük magunkat, illetve új ismeretségeket és tapasztalatokat szerezzünk.

Ha érdeklődsz a TDK iránt, keress bátran, szívesen segítek!

Balogh Renátó

balogh.renato@econ.unideb.hu

Balogh Renátó vagyok, a Sportgazdasági és –menedzsment Tanszék másodéves PhD hallgatója. Az alapképzést a Nyíregyházi Főiskola Sportszervező szakán, a mestert pedig a Budapesti Corvinus Egyetem és a Testnevelési Egyetem közös Sportmenedzser képzésén végeztem. 

Tudományos Diákköri Konferencián alapszakos hallgatóként vettem részt, az akkori témavezetőm javaslatára. Dolgozatommal (Üzleti elemek a DVSC-TEVA működésében, néhány európai élvonalbeli labdarúgócsapat eredménye alapján) a Házi TDK-n 1. helyezést értem el, amellyel kvalifikáltam magam az országos megmérettetésre, ahol különdíjas lettem. A TDK és OTDK szereplésem megágyazott további konferencia előadásoknak és publikációnak, melynek elismeréséül a 2015/2016-os tanévben köztársasági ösztöndíjban részesültem.

A TDK kiváló referencia ösztöndíj pályázatokhoz, szakmai elismerésekhez vagy PhD felvételihez, mindemellett lehetőséget teremt kapcsolatok kialakítására.

Amennyiben érdekel a sportgazdaság, sportmenedzsment, témaválasztás előtt állsz, esetleg tanácsra lenne szükséged, keress nyugodtan emailben vagy akár személyesen.

Krajnyák Emma

emma.krajnyak@econ.unideb.hu

Mag-Ház 2. emelet 220. iroda

Krajnyák Emma vagyok, PhD hallgató a Vidékfejlesztési és Regionális Gazdaságtani Tanszéken. Alapképzésen Gazdasági és Vidékfejlesztési agrármérnökként, majd mesterképzésen Vidékfejlesztési agrármérnökként szereztem diplomát 2017-ben.

A 2016-os Kari TDK-n vettem részt, A települési fejlettség alakulása Harsányban című dolgozatommal, mellyel elnyertem a Doktori Iskola Vezetőjének Kiemelt Díját, valamint a Doktorandusz Önkormányzat Különdíját. Ezt követte a XXXIII. OTDK Közgazdaságtudományi Szekciója Győrben, ahol második helyezést értem el. Ettől kezdve több konferencián vettem részt és bekapcsolódtam egy, a települések fejlettségével foglalkozó kutatócsoport munkájába.

Számomra a TDK egy fontos lépés volt a későbbi céljaim elérése érdekében, emellett sokat tanultam, fejlődtem, új kapcsolatokra tettem szert. Ami a legfontosabb, hasonló érdeklődési körű barátokat szereztem, akikkel ötleteket cserélhetek, hasznos információkat oszthatunk meg egymással, motiváljuk a másikat. Természetesen nem hagyhatom ki a felsorolásból a Kari Tudományi Diákköri közösséget sem, ahol kedves, segítőkész oktatókkal és hallgatókkal ismerkedtem meg.

A TDK-n való részvételt mindenkinek ajánlom, hiszen nem csak előadóként, de a hallgatóság soraiból is sokat tanulhatunk egymástól, ötleteket szerezhetünk, tágíthatjuk érdeklődési körünket. Ha konkrét ötleted van, vagy ha még csak érdeklődsz és a TDK menetéről szeretnél beszélgetni, keress bátran a fenti elérhetőségen, vagy személyesen!

Szekeres Alexandra

szekeres.alexandra@econ.unideb.hu

Mag-Ház földszint  F13. iroda

Szekeres Alexandra vagyok, a I. éves PhD hallgató a Számviteli és Pénzügyi Intézetben. Az alapszakos diplomámat 2016-ban Pénzügy-számvitel szakon, míg a mesterszakos diplomámat 2018-ban Számvitel szakon szereztem.

A mesterszak I. félévében egy hallgatótársammal közös pályamunkával indultunk a 2016.11.16.-án megrendezésre kerülő Kari Tudományos Diákköri Konferencián, ahol III. helyezést értünk el, illetve elnyertük a Morgan Stanley különdíjat. Ebből adódóan delegáltak minket az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára, amely a következő félévben került megrendezésre Győrben 2017.04.06.-án.

Rengeteg tapasztalattal, illetve élménnyel gazdagodtunk a konferenciákon való részvételünkkel, így bátran merem ajánlani minden hallgatónak, hogy éljen ezzel a lehetőséggel. Ha bármilyen kérdés merülne fel benned, keress nyugodtan!

Kerezsi Dóra

kerezsi.dora@econ.unideb.hu

Mag-Ház földszint  F13. iroda

Kerezsi Dóra vagyok, a Számviteli és Pénzügyi Intézet, Kontrolling Tanszék I. éves PhD hallgatója. Az alapszakos és a mesterszakos diplomámat is a Gazdaságtudományi Karon szereztem, 2016 januárjában Pénzügy és számvitel alapszakot, majd 2018 júniusában Számvitel mesterszakot végeztem. Kutatási témám a kiegészítő melléklet információtartalmának vizsgálata az érdekhozók szemszögéből. A mesterképzés alatt tagja voltam az Ihrig Károly Szakkollégiumnak, a DETEP programnak, továbbá demonstrátorként is tevékenykedtem. Szintén mesterképzésen találkoztam elsőnek a TDK-val, 2018 tavaszán vettem részt a kari Tudományos Diákköri Konferencián, melyben azt vizsgáltam, hogy a kiegészítő mellékletek milyen szerepet töltenek be a vállalati döntéshozatalban. A konzulenseimtől nagyon sok segítséget kaptam a dolgozat megírása során, a szekcióban így második helyen végeztem, ezáltal lehetőséget kaptam, hogy megmérettessem magam a következő megrendezésre kerülő OTDK-n.

A tudományos munkának véleményem és tapasztalataim szerint, számos pozitívuma van, mint például különféle szakmai kapcsolatok kiépítése és számos ösztöndíjszerzési lehetőség. A fentebb említetteket figyelembe véve mindenkinek csak ajánlani tudom a TDK előadáson történő részvételt, hiszen csakis előnyötök származhat belőle!

Ha bármi kérdésed van a TDK-val kapcsolatban vagy hasonló kutatási terület érdekel, keress bátran e-mailben vagy személyesen!

Novák Norbert

novak.norbert@econ.unideb.hu

Mag-Ház 2. emelet  220. iroda

Novák Norbert vagyok, az Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola hallgatója. Munkámat a Vidékfejlesztés, Turizmus- és Sportmenedzsment Intézetben folytatom. 2015. decemberében szereztem meg a BSc diplomámat, mint gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök. Ezután folytattam tanulmányaimt és 2017. júniusában Gzdasági agrármérnök mester diplomát szereztem. Egy évvel később pedig közgazdász mester diplomát szereztem Vállakozásfejslztés MA szakon.

A 2014. novemberében megrendezésre kerülő Kari TDK-n vettem részt, Marketing szekcióban. Eztuán pedig 2016-ban elindultam egy új témával a DETEP szekcióban.

A Gazdaságtudományi Karon megrednezésre kerülp TDK-t mindenki számára tudom ajánlani, hiszen én is sok tapasztalatra és szakmai tudásra tettem szert. Továbbá a kutatásaim és TDK részvetelem hozzájárult ahhoz, hogy széleskörű kapcsolatrendszert építsek ki.

Ha kérdésetek merül fel, keressetek bátran személyesen vagy e-mailben: novak.norbert@econ.unideb.hu címen!